Uw wanden en plafonds wilt u natuurlijk laten voorzien van stucwerk met een goede kwaliteit. Als u met een erkend stukadoorsbedrijf   in zee gaat zullen deze garantie voorwaarden hebben en deze met u doornemen.

Maar hoe lang heeft u garantie op stucwerk?

Garantie op stucwerk is er uiteraard altijd tenzij dit van tevoren wordt besproken met het huidige stukadoorsbedrijf. Lees hier bijvoorbeeld meer over hoe u stucwerk moet laten drogen.

Inhoud pagina

  • Garantie in fases
  • Wanneer garantie en wanneer niet?
  • Nieuwbouw woning laten stucen
  • Stukadoor prijzen aanvragen

Garantie in fases

Uiteraard zijn er garantieregelingen voor alle producten die in Nederland te verkrijgen zijn. Deze zijn vergelijkbaar opgebouwd dus ook de garantie op stucwerk. Hieronder een voorbeeld.

  • Stucwerk de eerste 7 maanden heeft u een aflevergarantie.
  • Stucwerk na de aflevering garantie
  • Stucwerk tijdens de aflevering garantie

 

 

Wanneer garantie en wanneer niet?

Garantie heeft u op de hechting van het stucwerk en de ondergrond waar het stucwerk over aangebracht wordt. De stukadoor is ten alle tijden hier verantwoordelijk voor en het is natuurlijk niet de bedoeling dat er een groot stuk gips van uw plafond naar beneden zeilt.Een goede hechting moet dus aanwezig zijn.

Kleine haarscheurtjes of krimpnaden kunnen zowel in een oudbouw of nieuwbouwwoning ontstaan. U kunt vooraf met de stukadoor bespreken of hij deze na het drogen van het stucwerk kosteloos wilt repareren.

Nieuwbouw woning laten stucen

Bij een nieuwbouwhuis is de kans op scheurvorming altijd een stuk groter dan een bestaande woning. Omdat een nieuwgebouwde woning nog veel bouwvocht bevat zullen de verschillende materialen in de nieuwe woning nog gaan krimpen of juist uitzetten.

Hierdoor kunnen kleine haarscheurtjes ontstaan zowel in de wanden als in de plafonds. De garantiebepalingen op de scheurvorming in een nieuwbouwwoning liggen dan ook heel anders dan het stucen van een bijvoorbeeld jaren 30 woning.

Wilt u alles hierover weten lees dan deze pagina om meer informatie in te winnen over scheuren in nieuwbouwwoningen.

Stukadoor prijzen aanvragen

Als u een stukadoor inhuurt om goed stukadoorswerk te laten verrichten dan wilt u natuurlijk ook dat de stukadoor prijzen per m2 niet al te hoog zijn. U kunt bij de Stucadoor makelaar geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor het stucwerk wat u wilt laten uitvoeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *