Main Menu

Prijzen stukadoors

Wanner u op zoek bent naar een stukadoor voor strakke wanden en plafonds in bijvoorbeeld badkamer, slaapkamer of woonkamer, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij van Stucadoormakelaar zullen u voorzien van een duidelijk overzicht met prijzen zodat u precies weet wat het kost als u een stucadoor gaat inhuren.

Inhoud pagina

 • Wat kost een stukadoor?
 • Berekening voor het laten stucen van uw huis
 • Goedkoop laten stucen
 • Klein of groot oppervlakte laten stucen?
 • Plafond of wanden stucen, is er prijs verschil?
 • 6% BTW over de stukadoor kosten
 • Voordelig uitbesteden van uw stucwerk

Wat zijn de kosten voor een stukadoor?

Een gemiddelde stukadoor kost ongeveer € 14 per m2. Dit is voor het aanbrengen van stucwerk op een ondergrond. Wanneer dit buiten u budget valt kan spackspuitwerk een goed alternatief zijn. U betaalt bij de stukadoor dan gemiddeld € 7 per m2.
Wanneer u structuur wilt in uw nieuwe stucwerk zullen de kosten hoger zijn dan bij het enkel gladmaken van de wanden en plafonds.

De meeste stukadoos berekenen een prijs per m2 maar het kan ook voorkomen dat er met een uurprijs word gewerkt.
Hoe meer structuur in uw werk, hoe hoger de prijs uitvalt.

Wanneer u een bestaande woning wilt laten opknappen of een nieuwbouwwoning heeft gekocht, dan wilt u uiteraard mooie gladde wanden. Met stucen bereikt u dit. Goed stucwerk is een eye catcher voor iedere woning!

U bent dus op zoek naar een stukadoor en benieuwt naar de prijzen van zijn stucwerk. Wij geven u een overzicht van de gemiddelde kosten per m2 die kunnen berekend worden voor het laten stucen van uw woning of pand.

Afwerking Gemiddelde prijzen per m2
Spackspuiten €  7 tot €     12
Plafond stucen €  8 tot €     20
Schilder klaar stucen €  7 tot €     18
Latexverf spuiten €  6 tot €     12
Sierpleister €  12 tot €   18
Behangklaar maken €  5 tot €     14

De gemiddelde prijzen zijn u nu bekend en wellicht wilt u nu weten wat u exact kwijt bent voor mooi stucwerk. U kunt hier achter komen door bij ons een offerte aan te vragen.
Na uw offerte aanvraag zullen wij u zo snel mogelijk een exacte offerte sturen zodat u weet wat het u gaat kosten!

Berekening voor het laten stucen van uw huis

Om u een voorbeeld te geven van een gemiddelde berekening van een woonhuis stucen:

 • Woonkamer stucen muren : +/- 50 m² x €14 per m² = €700
 • Woonkamer stucen plafond : +/- 25 m² x €17 per m² = €425
 • Keuken stucen muur : +/- 30 m² x €14 per m² = €420
 • Keuken stucen plafond : +/- 12 m² x €17 per m² = €204
 • Slaapkamer stucwerk muren : +/- 40 m² x €14 per m² = €560
 • Slaapkamer stucwerk plafond : +/- 16 m² x €17 per m² = €272

Voor het stucen van een nieuwbouwwoning zijn de prijzen per m2 een stuk lager. U kunt er vanuit gaan dat het kostenplaatje er dan zo uit zal zien:

 • Woonkamer stucen muren : +/- 50 m² x €9 per m² = €450
 • Woonkamer stucen plafond : +/- 25 m² x €13 per m² = €325
 • Keuken stucen muur : +/- 30 m² x €9 per m² = €270
 • Keuken stucen plafond : +/- 12 m² x €13 per m² = €156
 • Slaapkamer stucwerk muren : +/- 40 m² x €9 per m² = €360
 • Slaapkamer stucwerk plafond : +/- 16 m² x €13 per m² = €208

Wanneer u er voor kiest om uw pas aangebrachte stucwerk direct te laten spuiten in latexverf, desgewenst in de juiste kleur, is de totaalprijs per m2 €7,= duurder. Dit is wel inclusief verf en afplak materiaal.

Goedkoop laten stucen

Een groot voordeel van stucwerk is dat u zelf de prijzen grotendeels in de hand heeft. Een stukadoor hanteert uiteraard wel een bepaalde prijs, maar het grote verschil zit hem in het soort stucwerk. Er zijn vele soorten stucwerk en daardoor kunnen prijzen flink uit een lopen.

Mocht u op zoek zijn naar een goedkopere afwerking voor muren en plafonds kies dan voor spuitwerk. Spackspuitwerk word machinaal aangebracht en kost dus veel minder tijd. Hierdoor liggen de prijzen ook lager. Deze beginnen namelijk al bij 5 euro m2.

Daarnaast is er nog een betaalbaar alternatief namelijk spachtelputz. Ook wel sierpleister genoemd. De prijzen hiervan beginnen bij 12 euro per m2.

Klein of groot oppervlakte laten stucen?

 

Heeft u veel of veel grote oppervlaktes te stucen zoals meerdere wanden of plafonds, dan zou dit wel eens erg voordelig kunnen zijn. Doordat het om grotere oppervlakten gaat kan een stukadoor veel efficiënter werken en veel extra kosten zoals bijvoorbeeld een steiger hoeven maar eenmalig te worden voldaan.
Daarnaast kan vaak de prijs per m2 ook omlaag, dus informeer vooral naar de kortingsprijs!

Plafond of wanden stucen wat is het prijsverschil?

Per situatie is de prijs verschillend, zoveel mag inmiddels duidelijk zijn. Wat u uiteindelijk betaald hangt af van diverse factoren. Welk stucwerk kiest u? Hoe groot zijn de oppervlaktes en wat is het tarief van de stucadoor?

Als u als voorbeeld de gehele woonkamer laat stukadoren dan is dit ten alle tijden goedkoper dan alleen een keuken wandje te laten smeren. Een plafond laten stucen is voor een stukadoor een zeer zware klus. Het is een stuk moeilijker te bereiken dan de wanden en dat is ook de reden dat de prijzen voor het stucen van een plafond hoger liggen dan die van de wanden.

6% BTW over de stukadoor kosten

BTW is helaas een verplicht iets in Nederland. Vanaf 2001 is er een btw regeling in getreden van 6% voor stucadoors. Mocht uw woning ouder zijn dan 2 jaar, dan valt u onder de voordelige btw tarief. Dat scheelt u maar liefst 15 %!

Voordelig uitbesteden van uw stucwerk

Stucwerk is een tijdrovend karweitje en moet met passie en precisie worden gedaan. Dit zult u dus uiteraard niet snel zelf gaan uitvoeren. Ook is er veel kracht en uithoudingsvermogen voor nodig.

Gelukkig zijn er stucadoors en wij helpen u graag om op deze kosten te bezuinigen. Hoe? Door dat wij alle offertes voor u vergelijken! Vergelijk onze offerte dan weer met uw eigen offertes en u zult merken dat wij de voordeligste van Nederland zijn!