Main Menu

Stucen

 

Bent u uw oude muur afwerking en plafonds zat? Laat uw nieuwbouw of oude woning dan opnieuw stucen voor een scherpe vierkante meter prijs.

Er zijn talloze mogelijkheden als we het over stucen hebben. Zo zal de juiste keuze van het soort stucwerk er voor u altijd bij zitten en word er altijd voor gezorgd dat uw woning weer een frisse blik krijgt.

Bent u nieuwsgierig geworden of u uw woning goedkoop kan laten stucen? Lees hier de informatie over de prijs per m2, de soorten en wat wel en niet gestukadoord kan worden.

 

Inhoud pagina

 • Stucen wat kost dit nu eigenlijk?
 • Wat is stucen eigenlijk?
 • Stucen welke stappen
 • Zelf stucen of het laten doen?
 • Stucwerk in een nieuwbouwwoning
 • Kan je stucen over…?
 • Drogen hoe kunt u dat het beste doen?
 • Goedkoop stucen

Stucen wat kost dit nu eigenlijk?

Wat kost het laten stucen van muren en plafonds in uw nieuwbouwwoning of bestaande jaren 30 woning? De kosten van stucwerk heeft u eigenlijk zelf in de hand.

Wilt u uw woning zo goedkoop mogelijk laten stucen dan is zelf stucen natuurlijk de juiste optie. Maar gaat dit wel lukken? Of heeft u hulp nodig van een professionele stukadoor.

Op deze pagina geven wij u informatie over de gemiddelde kosten per m2 voor het laten stucen van uw woning. De prijzen zijn gebaseerd op onze jaren lange ervaring in de stucbranche.

 • Gemiddelde m2 prijs en afwerking
 • € 5 – € 11     Spackspuitwerk
 • € 8 – € 15    Behangklaar stucen
 • € 9 – € 23    Sausklaar stucen
 • € 12 – € 23  Spachtelputz
 • € 5 – € 23    Plafond stucen
 • € 8 – € 12     Spuitpleister

Als u meer informatie wilt omtrent de soorten stucwerk kijk dan op deze pagina waar wij uitleggen welk stucwerk het beste bij uw woning past.

Als u uw woning goedkoop wilt laten stucen kies dan voor spackspuitwerk. Deze methode van stucwerk wordt met de machine aangebracht zodat de kosten per m2 laag blijven.

Stelt u zich eens voor dat u een wand heeft van rond de 25 m2 dan zullen de gemiddelde kosten 450 euro wezen.Als u liever kiest voor krasbestendig stucwerk dan is het laten aanbrengen van sierpleister een zeer goede optie.

Deze afwerking op uw wanden is wel iets duurder maar u heeft hier dan ook langer plezier van. Voor de zelfde wand die hierboven genoemd wordt zal u inclusief arbeidsloon van de stukadoor gemiddeld 1200,- euro kwijt zijn.

Nu u de gemiddelde prijzen weet voor het laten stucen van uw bestaande of nieuwbouwwoning wilt u uiteraard ook weten wat de exacte kosten zijn. Wij hebben iets hierop verzonnen wat het u gemakkelijker maakt.

Online uw offerte aanvragen en binnen 2 minuten een prijs ontvangen in uw mailbox. Dat is natuurlijk altijd makkelijk als u van te voren wilt weten waar u aan toe bent. Vraag hier de offerte vrijblijvend aan.

Wat is stucen eigenlijk?

Is het tijd om te stucen en te schilderen? En kunnen uw muren en plafonds wel een flinke opknapbeurt gebruiken? Met stucen worden de wanden of plafonds weer egaal gemaakt.

Dit gebeurt met een gips gebonden mortel of op cementbasis. Een stuclaag kan worden aangebracht op metselwerk,beton of gipsplaten. We kunnen een onderscheid maken van 2 verschillende soorten stucwerk

 • 1:Dik stucwerk genoemd raapwerk: Dit is een laag die vrijwel de ondergrond compleet vlak moet zetten. De laag is meer dan een cm dik en kan tot wel 5 cm dikte bereiken.
 • 2:Dun stucwerk genoemd pleisterwerk: Deze laag is ten opzichte van hier boven genoemd dun en is maar 2 tot aan 5 mm dik.

Of er nu dik of dun gestukadoord wordt de eindafwerking kan altijd glad worden gemaakt of ook wel genoemd schilder of behang klaar.

Stucen welke stappen

Als stukadoor doe je meer dan alleen stucen. We kunnen een aangenomen klus opdelen in 3 verschillende stappen.

 • Voorbereiden:Voordat het stucen kan beginnen zullen er voorbereidingen getroffen moeten worden. De ruimte waar in gewerkt word zal leeg moeten zijn of zeer goed moeten worden afgedekt.Dan zullen er ook dingen zoals stopcontacten,trapleuningen en radiatoren van de muren af moeten worden gehaalt zodat de stukadoor overal goed bij kan met stucen.
 • Ondergrond controle:De ondergrond waar het stucwerk op aangebracht moet worden moet goed gecontroleerd worden op losse delen, behang resten,en gaten of scheuren. Scheuren kunnen met gaasband behandelt worden en de gaten met vulmiddel.
 • Hechting:De hechting van oud naar de nieuwe stuclaag is uiteraard zeer belangrijk. De ondergrond dient als eerste stof en vetvrij te wezen en er mogen geen losse delen meer aanwezig zijn zoals oude verflagen of behang.

Na het verwijderen van de stof, vet, of losse delen kan er een primer of genoemd voorstrijk worden aangebracht met een roller of blokkwast.Zo bestaat er voorstrijk (Betoncontact) met een kwartskorrel voor een extreme hechting maar ook grondeermiddel voor een extreme zuiging van de ondergrond.

Zelf stucen of het laten doen?

Stucen van plafonds en wanden  is een klus die u beter kan overlaten aan een erkende vakman.Een stukadoor volgt opleidingen om zich uiteindelijk als specialist te kunnen voortzetten.

Voor een doe-het-zelver is dit een te zware opgaven als u geen ervaring hiermee heeft.Wat is er nodig om een woning te stucen?

 • 1:Ervaring: Iemand die goed kan stukadoren heeft minimaal 7 jaar ervaring nodig wil hij zich uit kunnen geven tot volslagen en erkende stukadoor.
 • 2:Kennis: Elk stucwerk is weer anders. Weet u al welk stucwerk het beste bij u woning zal passen, en hoe het stucwerk moet worden aangebracht?
 • 3:Materiaal kennis: uiteraard moet u weten welke materialen er worden gebruikt op verschillende ondergronden. Heeft u gips nodig of moet het met een cement gebonden product gestuct worden?

Stucwerk in een nieuwbouwwoning

Bij het aankopen van een nieuwbouwhuis zal er u vast wel verteld wezen dat deze nog kan gaan werken en er in de loop van de tijd scheurtjes kunnen ontstaan. De meeste nieuwbouwbewoners zijn dan erg huiverig om de betonmuren of de kanaalplaatvloer ( het plafond ) te laten voorzien van een stuclaag.

Omdat de Stucadoor makelaar al jarenlang ervaring heeft in het stucen van een nieuwbouwwoning hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken. Omdat wij met speciale materialen werken beperken wij de scheurvorming tot een minimum en zorgen wij ervoor dat u jaren lang plezier heeft van het nieuwe stucwerk zowel op de muren als de plafonds.

Wist u dat het glad laten stucen ( filmlaag ) van een nieuwbouwhuis al vanaf 8 euro per vierkante meter gedaan kan worden? Als u exact wilt weten wat de kosten zijn om uw nieuwe huis te laten stukadoren vraag dan eens geheel vrijblijvend een stukadoor offerte aan. Na het invullen van het offerte formulier zorgen wij ervoor dat u binnen een mum van tijd de exacte prijsindicatie ontvangt.

Kan je stucen over…?

Het aanbrengen van stucwerk kan niet over alle ondergronden. Zo kan een ondergrond van hout, ijzer of behang niet gestukadoord worden. We zullen u hier een overzicht geven van de meest voorkomende ondergronden waar stucwerk over aangebracht wordt.

 • Baksteen
 • Cellenbeton
 • Fermacell platen ( erg scheur gevoelig )
 • Gipsplaten en stucplaten
 • Beton
 • Giboblokken

De ondergrond waar het stucwerk over wordt aangebracht moet een zuigend vermogen hebben om op deze manier de juiste hechting te kunnen creëren. Bij niet zuigende ondergronden zoals gipsplaten of sommige bakstenen kan er gebruik gemaakt worden van een hecht primer.

Drogen hoe kunt u dat het beste doen?

Als uw nieuwbouw of bestaande woning pas is gestuct dan zal u er rekening mee moeten houden dat u de tijd neemt voor de droogtijd. Maar hoelang duurt het voordat stucwerk droog is?

U kunt er van uit gaan dat dat per mm laagdikte het een dag duurt voordat het vocht uit het stucwerk is getrokken. Dus bij een cm dikke stuclaag moet u eraan denken dat u 10 dagen drogingstijd nodig heeft mits u niet goed ventileert dan zal het enkele dagen langer de tijd kosten.

Bij een temperatuur van 22 graden Celsius en een goede ventilatie voorkomt u krimpscheuren en schimmelplekken.

Goedkoop stucen

U wilt het prijskaartje zo laag mogelijk houden als u uw woning wil laten stucen. Er zijn meerdere manieren om goedkoop stucwerk te leveren. U kunt het beste de informatie vragen aan uw ervaren stukadoor.

Zoals wij op deze pagina al aangeven zijn er ook mogelijkheden zelf de voorbereidingen voor het stucen uit te voeren. Als u uw woning goedkoop wilt laten stucen vraag dan aan de stukadoor welke voorbereidingen u kan treffen om de kosten van het stucen zo laag mogelijk te houden.